آشپزخانه کوچک را چگونه بچینیم؟

شاید داشتن یک آشپزخانه بزرگ که بتوان در آن برای مثال یک نهارخوری کلاسیک بزرگ چند نفره قرار داد و در عین حال نیز فضای کافی برای رفت و آمد و آشپزی داشت، آرزوی هر کسی باشد، اما با افزایش جمعیت و فشرده‌تر شدن ساختار شهرها و در نتیجه کوچک‌تر شدن خانه‌ها و آپارتمان‌ها، این امر برای همگان و به خصوص در شهرهای بزرگ امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل نیز در این مطلب سعی کرده‌ایم یک راهنمایی کامل برای طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه کوچک فراهم کنیم که امروزه بخشی جدایی ناپذیر از خانه‌های بسیاری از ایرانی‌ها هستند.

%D8%AF%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%84-%D8%A2%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D8%B1%D9%88%20(9).jpg


حتما تا به حال شنیده اید که آشپزخانه مرکز و قلب خانه به حساب می‌آید. بله، درست است؛ در هر منزلی آشپزخانه‌ها مرکز زندگی روزانه خانواده‌ها هستند. به احتمال زیاد شما هم مثل تعداد زیادی از افراد نیاز دارید که روز خود را با صرف یک لیوان چای با قهوه درآشپزخانه‌‌تان و شاید پشت میز صبحانه خوری آشپزخانه آغاز کنید. شما در آشپزخانه به آماده کردن و حتی میل کردن غذای خود و خانواده‌تان مشغول می‌شوید و گاهی هم آشپزخانه محل گفتگو‌ها و گردهمایی‌‌‌‌‌های خانوادگی می‌شود.


داشتن یک آشپزخانه زیبا تاثیر زیادی در چگونه به نظر رسیدن‌‌ خانه شما دارد، اما این که تصور کنیم آشپزخانه هر چقدر بزرگ‌تر باشد زیباتر به نظر می‌رسد و کارایی بیشتری دارد کاملا اشتباه است. برای اینکه یک آشپزخانه زیبا به نظر برسد حتما لازم نیست بزرگ و جادار باشد. موضوع قابل اهمیت در اینجا دقت و حوصله در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه کوچک و نقلی است. اگر آشپزخانه کوچکی دارید به راحتی می توانید با چیدمان درست و خلاقانه آن را به فضایی دلنشین و دلباز تبدیل کنید، به‌طوری که کوچک بودن آن آخرین چیزی باشد که به چشم می‌آید! در واقع شما می‌توانید با استفاده از نکات و ترفندهای خاصی بهترین و بهینه‌ترین استفاده را از آشپزخانه کوچک خود داشته باشید .دقت و حوصله به خرج دادن در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه کوچک می‌تواند کارایی آن را حتی نسبت به آشپزخانه‌های بزرگ هم بیشتر کند. در این جا به نکات ریز و در عین حال سودمندی برای چیدمان آشپزخانه کوچک منزلتان اشاره می‌کنیم که مطمئنا برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه‌های کوچک بسیار کاربردی خواهند بود.


روشنایی آشپزخانه

مطمئنا یک آشپزخانه تاریک و یا کم نور کوچک‌تر از آنچه که واقعا هست به نظر می‌رسد. سعی کنید تا حد امکان از کابینت‌های شیشه‌ای استفاده کنید. این کار باعث میشود که نور در فضا منعکس شود و فضا بزرگ و جادار جلوه کند. قرار دادن آینه در آشپزخانه هم گزینه خوبی است و به منعکس شدن نور کمک می‌کند. از نصب پرده‌های تیره رنگ، کلفت و زخیم به پنجره‌ها خودداری کنید و اجازه دهید که نور خورشید به داخل آشپزخانه شما بتابد.

Poing-House-by-Luxhaus-8.jpg


رنگ وسایل، دیوارها و کف‌پوش در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه کوچک

حتما می‌‌دانید که رنگ های روشن به‌خصوص رنگ سفید فضای اتاق‌ها را بزرگ‌تر نشان می‌دهند. شما می‌توانید از هر رنگی برای تزیین آشپزخانه خود استفاده کنید اما اگر آشپزخانه کوچکی دارید اجازه دهید که رنگ سفید عمده ی فضا را پر کند. ترجیحا کابینت‌های سفید را انتخاب کنید و یا دیوار‌‌ها را به رنگ سفید درآوید. رنگ سفید نه تنها آشپزخانه را بزرگتر بلکه تمیزتر و کلاسیک‌‌ترهم نشان می‌دهد. اما در نظر داشته باشید که یک آشپزخانه تماما سفید زیاد جالب به نظر نمی رسد و بهتر است که ترکیبی از رنگ های روشن را داشته باشید. نکته قابل توجه اینجاست که با کابینت ها و یا دیوارهای سفید در انتخاب رنگ وسایل دیگر و کف پوش آشپزخانه محدودیتی برایتان وجود ندارد و به قول معروف دستتان باز خواهد بود.


تاریخچه سبک طراحی داخلی مینیمال

در مطالب قبل اشاره کردیم که ساده گرایی یا ساده پسندی یا مینیمالیسم (به انگلیسی: Minimalism) یک مکتب هنری است که اساس آثار و بیان خود را بر پایه سادگی بیان و روش های ساده و خالی از پیچیدگی معمول فلسفی و یا شبه فلسفی بنیان گذاشته است. ساده گرایی را می توان زاییده هنرمندان روس دوره پس از انقلاب اکتبر روسیه دانست که ساختارگرا بودند و به خلاصه نمایی و اشکال هندسی گرایش داشتند. مانند مالویچ با اثر «سفید روی سفید» تجربیات هنرمندان روسیه در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ بر هنرمندان اروپا و امریکا مانند مجموعه تابلوهای تماماً سفید رابرت راشنبرگ جوان و کارهای تک رنگ ایو کلین، و سری آکروم پیرو مانتزونی اثر گذاشت و به نوع دیگری بر کارهای مین کاری روی مس رابرت ریمن و آثار اگنس مارتین که ترکیب شیارهای نامحسوس روی زمینه تک رنگ بود، تاثیر گذاشت.


ساده گرایی در شکل های مختلفی از طراحی و هنر، به ویژه در هنرهای تجسمی ، موسیقی و طراحی دکوراسیون داخلی استفاده می شود. ساده گرایی پس از جنگ جهانی دوم، در هنر غرب به وجود آمد و بیشتر از سوی هنرمندان هنرهای تجسمی آمریکایی در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی، گسترش پیدا کرد. ساده گرایان بر این باورند که با زدودن حضور فریبنده ترکیب بندی و کاربرد موارد ساده و اغلب صنعتی که به شکلی هندسی و بسیار ساده شده قرار گرفته باشند، می توان به کیفیت ناب رنگ، فرم، فضا و ماده دست یافت. از هنرمندان این سبک می توان به دیوید اسمیت، دونالد جاد، ارنست تروا، سول لویت، کارل آندره، دن فلاوین، رابرت رایمن، رونالد بلادن و ریچارد سِرا اشاره کرد.


آثار هنرمندان مینیمالیست گاه کاملاً تصادفی پدید می آمد و گاه زاده شکل های هندسی ساده و مکرر بود. ساده گرایی نمونه ای از ایجاز و سادگی را در خود دارد و بیانگر سخن رابرت براونینگ است: Less is more (کمتر غنی تر است).


ویژگی های سبک طراحی دکوراسیون داخلی مینیمالیسم


این سبک دکوراسیون داخلی نهایت صحت و دقت است و هیچ چیزی بیش از حد و زیادی نیست ، بدون زمینه ای گزاف و مجلل.همین طور که از اسم این استایل مشخص است، تاکید این سبک بر سادگی و بی آایشی است. رنگ های مورد استفاده در این سبک ممکن است خیلی تیره و خسته کننده یا روشن باشند، یا در برخی موارد ممکن است از رنگ های درخشان و نمایشی استفاده شود. اجزا و وسایل مورد استفاده در یک مکان با طراحی دکوراسیون داخلی مینیمالیست همین طور با اشکال هندسی مثل مربع، مستطیل و دایره می باشند، اما سطوح و ظواهر همه چیز صاف و ساده ، بدون جزئیات و بی آلایش است.